lördag 1 januari 2011

Mat som bränner fett

Det finns massor av mat som är bättre än annan mat när det gäller fettförbränning och jag tänkte ge er lite tips här på mat som förbränner bäst! Jag vill även att ni ska tänka på att alla dessa tipsen inte fungerar i samband med Dukandieten.

Protein är helt klart den bästa maten att äta om man vill ha en aktiv fettförbränning. Du hinner bli mätt innan du äter stora mängder protein och det är positivt. Protein ökar även värmeproduktionen när det bryts ned av kroppen och på så vis ökar förbränningen. Vill man äta kolhydrater så är långsamma kolhydrater det bästa då de håller igång fettförbränningen längre än de snabba kolhydraterna.

Tips på långsamma kolhydrater är:
Fullkornspasta
Havregrynsgröt
Broccoli
Blomkål
Spenat
Frukt och bär i allmänhet

Tips på bra protein:
Fågel
Ägg
Fisk
Kött
Skaldjur

Tips på bra fett:
Omega-3
Fet fisk
Avokado
Nötter
Olivolja


Vad motverkar fettförbränning?
Alkohol, Ginseng, Kolhydrater med högt glykemiskt index; Till exempel vitt bröd, frukostflingor, snabbmat och godis. Lakrits, Vitamin B6, Vitamin B3 och p-piller är andra exempel som motverkar fettförbränningen.

10 tips som ökar fettförbränningen:
1.
Protein - Det mättar mer och håller förbränningen igång längre än andra livsmedel. Välja magra proteiner som kyckling, fisk och rökt skinka. De är bättre än typ korv och köttbullar.
2. Drick minst 2 liter vatten per dag. 
3. Ät ca 5-6 gånger om dagen och minska dina portioner. De håller förbränningen igång hela dagen och gör att du sällan känner dig hungrig.
4. Morgonpromenad. Ta gärna en kopp kaffe före och ät inget - det ger bäst förbränning. Koffeinet från kaffet ökar frisättningen av fett från fettcellerna vilket leder till ökar förbränning. Om du vill öka förbränningen ytterligare så välj kuperad terräng.
5. Rör på dig, ta trapporna istället för hissen osv.
6. Stek maten i Olivolja istället för smör/margarin.
7. Öka på fibrer i maten. Havrekli, Rågbröd och Linfrön är perfekt för mättnadskänslan/tarmfunktionen/förbränningen.
8. Sov ordentligt! Fettförbränningen blir bättre när man sover gott och gärna i ca 8 timmar.
9. Bygg muskler! Muskler ökar förbränningen.
10. Högintensiv konditionsträning - håller förbränningen igång under lång tid även efter träningspasset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar